Tarih: 09.09.2022 10:12
Soğuk kahve nasıl yapılır?
Soğuk demleme, soğuk kahvenin tadını çıkarmanın en iyi yollarından biridir. Yapması neredeyse bir çocuğa göre bile basittir, buzdolabında saklandığında uzun süre dayanır ve düşük asit içeriği ile hafif bir tada sahiptir. Burada, mükemmel bir fincan soğuk demleme yapmak hakkında bilmeniz gerekenleri size anlatacağız.
Soğuk demleme vs buzlu kahve
Buzlu kahve, buz üzerinde hazırlanan normal kahvedir. Buzlu kahve, çekirdekleri soğumadan aromasını çıkarmak için sıcak su kullanır. Bildiğiniz gibi, soğuk kahvenin tadı berbat olabilir, bu nedenle çekirdek seçimi çok önemlidir: Son fincanınızın soğukken pürüzsüz ve rafine bir tada sahip olmasını istersiniz. Soğuk bir içecek farklıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, ekstraksiyon için soğuk su kullanır. Ana fark, sıcak suyun aromayı hızla emmesi, soğuk suyu yavaş yavaş emmesi ve daha az asitliğe sahip olması, sonuçta ortaya çıkan bardağı çok pürüzsüz hale getirmesidir. Soğuk demleme genellikle 12 ila 48 saat sürer, bu nedenle hazırlıklı olmanız gerekir. İşiniz bittiğinde, soğuk içeceği buzdolabında birkaç hafta saklayabilirsiniz.Kahvenizi ve oranınızı seçin
Soğuk demlenmiş kahve, kullandığınız çekirdek türüne daha az duyarlıdır, bu nedenle herhangi bir şeyle deneyebilirsiniz. Tadı ayarlayın, daha zengin bir lezzet istiyorsanız daha koyu bir kızartma yapın ve daha hafif bir şey istiyorsanız orta kızartma yapın. Bunun çalışması için kaba çekilmiş kahveye ihtiyacınız var (aşağıdaki resimde açıktan karanlığa ilerlemeyi görebilirsiniz). Oranlarla çalışmak en kolayıdır (ml su başına gram kahve, böylece kabın boyutunu ayarlayabilirsiniz). Genel olarak konuşursak, 1:4 oranı size seyreltmeniz gereken çok güçlü bir içecek verir; 1:15 oranı size hazır bir içecek verir. Bence ortada bir yer, 1:8 civarında en iyi sonuçları veriyor. 30 gr kahve için 250 ml su koyabilirsiniz.
Soğuk demlemede en önemli şey, demleme işlemi tamamlanana kadar öğütülmüş kahveyi suda bırakmaktır. Burada herhangi bir buna uygun makine kullanabilirsiniz çünkü işi kolaylaştırıyor. Ancak karışımınızı bir tencereye veya şişeye koyup doğru oranda su ve kahveyi karıştırarak da yapabilirsiniz.
Asobu sistemi ile üçte bir kahve, ardından üçte bir su ekleyin, bitene kadar tekrarlayın. Bu, kahve telvesinin doyurulmasına yardımcı olacaktır.
Kahve ve suyu ekledikten sonra karışımı kendi haline bırakın: Mümkünse soğuması için buzdolabına koyun. En az 12 saat bekleyin, ancak 24 saat genellikle daha iyidir; maksimum güç istiyorsanız 48 saat bekleyin.Kahveyi süzün
Soğuk demleme buzdolabında hazır olduğunda, soğuk kahveyi telvesinden ayırmanız gerekir. İçeceği bir kapta veya şişede yaptıysanız, bir filtreden geçirerek bir şişeye veya başka bir kaba dökebilirsiniz.
Asobu sistemi ile soğuk demlenmiş kahveyi alttaki şişeye bırakmak için alttaki bir düğmeye basıyorsunuz. Karışımı buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.Servis
Servis yapmak için soğuk içeceğinizi buzun üzerine dökün. Sonucu kaldırmanız gerekip gerekmediğini görmek için önce biraz dökmeye değer. Benim önerdiğim oranı kullanırsanız, ben yarı su, yarı kahve ile gitme eğilimindeyim; kullandığınız oran onu etkiler, bu yüzden biraz deneme yanılma ile gidin. İşte bu, kahveyi kullanmak için iki haftanız var.